News

Broddar – lika självklart som hjälm i backen

Broddar hjälper dig att gå och springa tryggt även när halkan är som värst. Springyard har utvecklat halkskydd, eller broddar som många kallar dem, sedan 1994 och är idag en av världens ledande tillverkare. Sortimentet består av säkra, C E-märkta broddar av naturgummi för alla typer av skor och aktiviteter.

Genom forskning och tester fokuserar Springyard på att utveckla de säkraste halkskydden. För några år sedan gjordes en omfattade uppdatering av sortimentet. Analyser, undersökningar och intervjuer, bland annat i samarbete med Högskolan i Borås, ledde till att produkterna förbättrades och sortimentet förtydligades. Nu finns uppgraderade modeller tydligt anpassade efter olika aktiviteter; löpning, promenad eller för användning i stadsmiljö.

Kategorin är på väg att förflyttas till en föryngrad målgrupp som vill vara aktiv och röra sig obehindrat oavsett underlag. Denna grupp är riskmedveten och tycker att säkerheten går först. Att bära broddar blir lika självklart som att bära hjälm i skidbacken.

Samtliga Springyard halkskydd har genomgått en rad olika distanstester, från kort- och medel- till långdistanser. Dessutom är C E-certifieringen väldigt viktig eftersom märkningen står för kvalitet och säkerhet. Testerna inför en certifiering sker hos det finska test-institutet SGS Fimko Ltd. För att halkskydd, som klassas som personlig skyddsutrustning, ska få säljas i Europa måste de uppfylla säkerhetskraven och vara C E-märkta. 

Want to know more?

Nyfiken på Springyards breda sortiment av C E-märkta broddar? https://www.springyard.com/se/broddar

Brunngård

+46 33-723 23 00

More news