Press Release

Upptäck EXPRO

Vi är stolta över att få presentera EXPRO, ett unikt tillskott i vår produktportfölj!

EXPRO är ett banbrytande varumärke som specialiserar sig på att skapa och underhålla vattenavvisande beläggningar (DWR) för en mängd olika material och produkter, både för vardagligt bruk och i professionella miljöer. DWR står för durable water repellant, en beläggning som läggs till det översta lagret av material för att skydda och göra det vattenavvisande.

Hållbarhet i fokus 

EXPRO är mer än bara impregnering. Det är en förespråkare för återanvändning och bidrar till minskad klimatpåverkan genom att förlänga livslängden, öka prestandan och förbättra hållbarheten på material och produkter. Formuleringen är vattenbaserad, PFAS-fri och biologiskt nedbrytbar.

EXPROs målsättning är att utveckla DWR med överlägsen prestanda och samtidigt prioritera miljöhänsyn. Genom att använda den senaste teknologin och moderna appliceringstekniker tar man ett steg närmare en hållbar framtid.

Svensk kvalitet och innovation

EXPRO Waterproofer är utvecklad i samarbete med ledande forskningsinstitut och experter i Sverige. Det är en helt ny formulering som i tester har visat sig ha enastående förmågor när det gäller att stöta bort smuts och vatten, vilket gör EXPRO överlägsen jämfört med liknande produkter på marknaden.

Produkterna

Först ut är EXPRO Waterproofer (300 ml). En exceptionell DWR-spray med ny sparsam appliceringsteknik som ger optimal spridning och maximal effekt. En universal impregneringsspray som lämnar efter sig en överlägsen smuts- och vattenavvisande yta på de flesta material.

Formuleringen är vattenbaserad, PFAS-fri och biologiskt nedbrytbar. Den kan appliceras på såväl obehandlade som behandlade ytor, även Gore-Tex, och den fungerar lika bra inomhus som utomhus.

Inom kort lanseras även EXPRO Waterproofer Refill (700 ml) tillsammans med EXPRO Max Bottle, en appliceringsflaska med tryckluftsmunstycke för optimal applicering på stora ytor. Håll utkik!

Want to know more?

Brunngård

+46 33-723 23 00

More news