News

SM i skoputsning 2023

I år arrangeras SM i skoputsning hos klädbutiken Ströms i Stockholm, lördag 30 september kl. 15.00. Då gäller det att en sko ska putsas så fin som möjligt på 20 minuter. Vinnaren får ett par randsydda skor, 3 000 kr, en hel väska med skovårdsprodukter och så klart en guldmedalj.

För åttonde gången i ordningen arrangeras SM av Shoegazing i samarbete med skovårdsmärket Paul Brunngård och klädbutiken Ströms. Det är på ovanvåningen i Ströms stora butik mitt i Stockholm i korsningen Kungsgatan-Sveavägen, på Kungsgatan 28, som tävlingen kommer att hållas.

Detta lördagen den 30 september, kl. 15.00. Förutom SM-finalen så kommer mycket att hända för den skointresserade! Paul Brunngård visar upp sina skovårdsprodukter samt putsar besökares skor, Ströms kommer att ha bra erbjudanden på sitt skoutbud och mycket mer.

Stor uppmärksamhet

Skoputsnings-SM, dess deltagare och vinnare har fått en hel del publicitet i media genom åren, inte bara i herrstil-sammanhang utan även i traditionell media som TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon i samma kanal, Sveriges Radio både nationellt och lokalt, och i många lokaltidningar. Det hoppas vi fortsätter nu.

Så här går det till

Så här går tävlingen till: Varje deltagare får en randsydd mörkbrun oxford från Ströms Man, en burk Paul Brunngård Sublime Wax-polish och en burk av PB Spitshine-polish i valfria färg, en skål med vatten, borste och nylontrasa. Deltagarna får ta med sig egen putsduk, eller ta en vanlig bomullsputsduk som tävlingen tillhandahåller.

Sedan har man 20 minuter på sig att få till en så bra puts som möjligt på skorna. En jury kommer att bedöma vem som får till högst glans, djup i putsen, eventuelle färgskiftningar och så vidare.

Segraren vinner inte bara titeln

Den som slutligen utses till segrare får 3 000 kronor i prispengar sponsrade av Paul Brunngård, en guldmedalj, Paul Brunngårds extremt lyxiga skovårdslåda full med produkter värd omkring 5 000 kronor, samt ta med sig ”syskon-skon” till den som precis putsats upp (värde 3 300 kr). Sist men inte minst titeln svensk mästare i skoputsning.

Want to know more?

Här kan du läsa mer om varumärket Paul Brunngård. https://paulbrunngard.com/

Här kan du läsa mer om finalisterna som gör upp. https://shoegazing.se/2023/09/15/sm-i-skoputsning-2023-finalisterna/

Brunngård

+46 33-723 23 00

More news