News

SOMMARFRÄSCHA SKOR OCH FÖTTER

Att svettas är helt naturligt. Fotsvett kan vara ett problem året runt, men är speciellt under vår- och sommarsäsongen när fötterna blir extra varma. Men misströsta inte – idag finns många sätt att hålla skorna fräscha även på insidan.

Först och främst är det såklart viktigt att hålla en god fothygien. Det är när svetten stängs in och bakterierna bildas, som problemet med lukt kommer. Det handlar mycket om kunskap om material och det finns flera hjälpmedel för god skohygien.

Sulor absorberar fukt

Under en dag kan en fot svettas flera centiliter. Utan en iläggssula måste skon absorbera all fukt vilket är direkt dåligt för skons livslängd. En iläggsula suger däremot upp fukten och du kan enkelt ta ur och torka, lufta eller tvätta, vilket bidrar till en torr och bakteriefri sko.

Det finns många sulor som ger en fräschare känsla i skorna. En variant är deo-sulor med en svag doft som både andas, absorberar och gör att skon luktar gott. Ett annat alternativ är frottésulor som fungerar extra bra för barfotafötter och som går att tvätta efter användning.

Vissa lädersulor, finns både som platta och uppbyggda, har ett aktivt kolfilter som absorberar fukten. Kolfiltret motverkar på så sätt bakterier och tar hand om doften.

Fotspray för barfotafötter

Gillar du att gå barfota i skorna finns spray för foten som ger en behagligt svalkande känsla. Den tar bort friktionen mellan hud och sko samtidigt som den doftar gott.

Skodeo – lika självklart som vanlig deodorant

Uppfräschande skodeo finns både med doft och utan. Den sprayas på insidan av skon, tar bort obehaglig lukt och rengör samtidigt.

Till sist – Kom ihåg att byta skor och sulor ofta!

Want to know more?

Läs mer om Springyards vår-och sommarprodukter här https://www.springyard.com/se/skovard-vard-skor

Brunngård

+46 33-723 23 00

More news