Press Release

52BONES i samarbete med Atomic Racing JR Team 

Brunngård med varumärket 52BONES har inlett ett samarbete med Atomic Racing JR Team i syfte att vara med att hjälpa framtidens längdåkare till en positiv utveckling. 52BONES inriktar sig på att öka åkarnas prestation genom att stärka foten med rätt stöd och dämpning.  

Atomic är det välkända, klassiska, varumärke från Österrike som tillverkar vintersportutrustning av högsta kvalitet. I över 65 år har Atomic varit med och påverkat skidupplevelsen för skidåkare på alla nivåer, från nybörjare till åkare på elitnivå.      

I Sverige är Atomic Racing JR Team knutet till Sveriges elitsatsning på längdåkning för ungdomar mellan 17 och 20 år. I sitt samarbete med åkarna, som blir viktiga ambassadörer för sporten, hjälper Atomic ungdomarna i sin satsning. Atomic sponsrar med utrustning, hjälper till med tester för rätt utrustning och finns på plats med en hel lastbil vilken blir en naturlig samlingsplats under läger och tävlingar.    

Under ett av höstens träningsläger i skidtunneln i Torsby, var Brunngård på plats och lät ungdomarna testa ut sina 52BONES sulor i Tech Series. Genom att snabbt skanna sin fot hittar man enkelt en passande sula. Ömmande fötter kan snabbt förstöra ett pass och därför blir det viktigt att ha rätt utrusning även under fötterna.  

Teamet fick lära sig om hur SlimTech-sulan är speciellt framtagen för skor som sitter tight, och om vilken effekt som sulan kan ha för prestationen genom att den dämpar och stödjer foten på rätt sätt under åkningen. SlimTech-sulan har en smal profil, är uppbyggd i tre olika höjder för hålfoten och har extra dämpning i hälen. Den passar perfekt i en längdåkningspjäxa med relativt tight passform.  

Want to know more?

Läs mer om 52BONES uppbyggda sulor, Tech Series.https://www.brunngard.com/our-brands/52-bones

Brunngård

+46 33-723 23 00

More news